Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

torsdag, oktober 11, 2012

SL:s pendel till Uppsala viktigt samhällsintresse

Det är ingen tvekan om att SL:s pendeltåg till Uppsala fyller ett viktigt samhällsintresse. På en gång blir det enklare för alla som bor i Uppsala att ta sig till sina arbetsplatser i norra Stockholm. För personer som arbetar i till exempel Kista kommer pendeltåget på ett helt annat sätt än tidigare blir ett attraktivt alternativ när det inte längre krävs byten i Upplands-Väsby. Något kommersiellt alternativ som kan klarar detta behov fullt ut finns inte.

En del verkar tro att detta handlar om en helt ny trafik, men den principiella skillnaden är just att bytet mellan Upptågetsystemet och SL-pendeln flyttas från Upplands-Väsby till Uppsala C. Det är inte någon tvekan om att det kommer att bli bättre för det stora flertalet resenärer, inte minst eftersom kapaciteten ökar från Uppsala station med de betydligt längre SL-tågen.

Redan idag stannar Upptåget på Arlanda C. Detta är viktigt, inte minst för arbetspendlare som vill ha ett snabbare alternativ än de bussar som UL också kör till Arlanda. Det enda som händer när det gäller trafiken till Arlanda från den 9 december är de som kommer norrifrån behöver byta i Uppsala, medan de som kommer söderifrån slipper byta i Upplands-Väsby. Den bakgrunden kan vara bra att känna till.

Inga kommentarer: