Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

torsdag, september 15, 2011

Distriktssköterskemottagningarna blir kvar

Distriktssköterskemottagningarna i Älvkarleby och Morgongåva blir kvar. Distriktssköterskemottagningen i Bälingen utvidgas till en vårdcentralsfilial. Det kommer produktionsstyrelsen att besluta om nästa vecka.

Beskedet är egentligen inte förvånande, jag har hela tiden trott att detta skulle bli resultatet när produktionsstyrelsen väl gjort sin analys. Det var ett förslag initierat av tjänstmän inom landstinget och saknade politisk förankring (Nedläggningsförslag inte politiskt förankrat). Precis som under förra mandatperioden blev det nej till nedläggning.

Det kan ändå vara bra att produktionsstyrelsen behandlade förslaget seriöst och noggrant - det minskar risken för att samma förslag kommer tillbaka snart igen.  För som produktionsstyrelsens ordförande Nina Lagh säger till Arbetarbladet:

"Vi ställde frågan vad det får för konsekvenser för patienterna och då svarade de att förvisso är inte alla lokalerna de bästa men för patienterna blir det en betydlig försämring. Vilket vi inte vill så beslutet kommer att bli att ha mottagningarna kvar."
Läs mer i Arbetarbladet som har nyheten: Distriktssköterskemottagning blir kvar

Inga kommentarer: