Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

tisdag, september 20, 2011

Hatt om budget och Östros om krogmoms

Nyhetskanalen


Anna-Karin Hatt presenterade regeringens budgetproposition idag i Västerås. I Enköping fick vi nöja oss med Ullenhag. I ett inslag i TV4 får Anna-Karin Hatt fram två av satsningarna med tydlig centerprägel: mer pengar till underhåll av järnväg och sänkt restaurangmoms.

Just när det gäller restaurangmomsen är det intressant att se hur Socialdemokraterna sågar förslaget och knappt kan finna ord för hur dåligt det är. Men det finns goda argument för förslaget. Jag hitta detta citat från valrörelsen:


Varför är det viktigt att sänka restaurangmomsen?
- Det är en framtidsbransch. Jag skulle vilja se att vi fick ett lyft i den här branschen när välståndet nu ökar och vi kommer få råd att gå mer på restaurang. Det kommer skapas mer jobb. Samtidigt är jag bekymrad över att de som jobbar i restaurangbranschen får allt sämre villkor och har inte råd att vara med i a-kassan. Facket har svårare att driva genom bra löner.
- I dag har vi också en konstig momspolitik för restauranger där vi har en momssats om man äter inne i restaurangen och en annan om man stoppar maten i en påse. Det skapar fusk och en rörig situation.


Den som argumenterade så tydligt för sänkt restaurangmoms i valrörelsen var Thomas Östros - då Socialdemokraternas ekonomiskpolitiske talesman med ambition att bli finansminister. Nu går han omkring på gatorna i Uppsala som en vanlig riksdagsledamot och den politik han argumenterade för för ett år sedan är Socialdemokraterna nu helt emot.

Läs intervjun i Expressen med Östros: Thomas Östros: Mona Sahlin sitter kvar även om vi förlorar valet

Inga kommentarer: