Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

fredag, oktober 07, 2011

Två vårdcentraler i Bålsta


Det var fullt när den nyöppnade Bålstadoktorn hade öppet hus och jag passade på att besöka dem tillsammans med landstingsrådskollegan Nina Lagh. Det var kul att se lokalerna och få en rundvandring. Eftersom Nina, som förra mandatperioden var kommunstyrelsens ordförande i Håbo, var med fick jag också veta lite om vad som tidigare varit i lokalern.

Bålsta är länets tredje största tätort. Ändå har det till för några veckor sedan bara funnits en vårdcentral. Under många år har den vårdcentralen dessutom fått utstå en hel del kritik och har haft problem både med att få läkare och med tillgängligheten. En av de starkaste önskemålen från dem jag träffade i Bålsta under valrörelsen var just att få en bättre primärvård och att det också i Bålsta skulle finnas fler vårdcentraler att välja mellan.

Det som har hänt sedan valet är att Bålsta vårdcentral har sålts och inte längre drivs av landstinget, istället är det Medpro Clinic som tagit över. Nu har också Bålstadoktorn, som ingår i Praktikertjänst, öppnat. Därmed finns förutsättningarna för att de som bor i Håbo ska ha två välfungerande vårdcentraler att välja mellan.

Inga kommentarer: